20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Domácí rohlíčky

Název Množství a jednotka
mléko 180 ml
hladká mouka 400 g
droždí 1/4 kostky
sůl špetka
máslo 70 g
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do mísy dáme všechny ingredience, kvásek a zaděláme těsto. Necháme kynout asi 45 minut. Po vykynutí těsto přendáme na vál, utvoříme váleček asi 8 cm. Nakrájíme na stejné kousky, z kterých vytvarujeme rohlíčky. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme 10 minut kynout. Po té rohlíčky potřeme rozšlehaným žloutkem. Dáme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova.
Jsou výborné, lepší než z obchodu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

RECEPTY

Vánoční perníčky

Postup: Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto - na vál nasypeme sypké přísady... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...